De e-sigaret (2024)

Het terrein van het Radboudumc is rookvrij. Voor elkaar!

In het Radboudumc zorgen we goed voor elkaar: voor onze patiënten, studenten, bezoekers én collega's. Daar hoort bij dat we samen zorgen voor een gezonde, veilige en plezierige omgeving waar we ons thuis voelen.

Terreincoaches

Omdat dit voor rokers om een nieuw beleid gaat. Hebben we besloten om terreincoaches in te zetten om rokers aan de nieuwe situatie te laten wennen. U zult hen in tweetallen over het terrein tegenkomen. Zij worden ondersteund door onze beveiliging indien nodig. Zij zullen rokers op het terrein aanspreken om hen te wijzen op het nieuwe beleid en hen de locaties aan te wijzen waar op ons terrein wel gerookt mag worden. Deze coaches zijn in dienst van het Radboudumc en doen gewoon hun werk zoals door ons gevraagd.

Het is voor iedereen even wennen, maar wij zijn ervan overtuigd dat dit de gezondheid van patiënten, bezoekers, medewerkers en studenten ten goede komt.

Waarom kiest Radboudumc voor Rookvrij!

  • We zien in ons ziekenhuis dagelijks de gevolgen van rookgedrag.
  • We zijn heel goed in het behandelen van rookgerelateerde ziekten, maar willen ook werken aan de preventie daarvan. Dat zijn we verplicht als zorginstelling.
  • We willen als zorginstelling een voorbeeld stellen: u moet niet door een rookgordijn hoeven lopen als u ons ziekenhuis bezoekt.
  • Daarbij zijn we consequent: we helpen niet alleen onze patiënten te stoppen met roken, maar ook onze medewerkers en studenten.

Ook van buiten neemt de druk toe om te werken aan een rookvrij terrein.

  • De Rijksoverheid zet in op minder roken met het Nationaal Programma Preventie. Dit programma bestaat uit allerlei wetten, regels en programma's.
  • De Tabaks- en rookwarenwet sluit aan op de doelen van de WHO en de EU. Doelstellingen van deze wet zijn:
    • voorkomen dat jongeren beginnen met roken
    • mensen helpen die willen stoppen met roken
    • mensen beschermen tegen tabaksrook

Steeds meer mensen, terreinen, straten, ruimtes, scholen en zorginstellingen kiezen voor rookvrij. Wij ook. Het is tijd om die stap te zetten.

Rookvrij, geen rookverbod

We kiezen heel bewust voor rookvrij en niet voor een rookverbod. Want we weten dat mensen roken omdat ze verslaafd zijn en dat ze geen overlast of gezondheidsklachten (bij een ander) willen veroorzaken. Daarom helpen we patiënten, medewerkers en studenten als ze willen stoppen met roken. Want we zorgen voor elkaar.

De e-sigaret (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 6440

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.