Wat zijn de ergste dagen bij stoppen met roken? | Trubendorffer (2024)

Stoppen met roken is moeilijk. Vooral vanwege de afkickverschijnselen. Maar wat zijn nou de ergste dagen als je bent gestopt met roken? En hoe voorkom je dat je weer begint? Met de juiste hulp lukt het. Wij bieden zelf geen behandeling voor het stoppen met roken aan, maar willen je wel graag informeren over de afkickverschijnselen van stoppen met roken.

Gaat het roken samen met bijvoorbeeld alcohol drinken of blowen? Dan kun je wel bij ons terecht om van je verslaving af te komen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat zijn de ergste dagen als je stopt met roken?

Wie verslaafd is aan roken, is eigenlijk verslaafd aan de nicotine die in sigaretten zit. Nicotine zorgt voor een euforisch gevoel in de hersenen. Een slim trucje om je verslaafd te houden.

Want als je dit stofje opeens niet meer binnenkrijgt, krijg je last van vervelende afkickverschijnselen. Zo is de kans groot dat je al snel weer een sigaret opsteekt. En je zoveelste poging om te stoppen met roken is mislukt.

Stoppen met roken: eerste dagen

Goed om te weten: de lichamelijke afkickverschijnselen die je krijgt als je bent gestopt met roken, duren niet zo lang. Zo’n twee tot drie dagen na het roken van je laatste sigaret heb je de meeste last van afkickverschijnselen.

Dit zijn kortom de ergste dagen na het stoppen met roken. Zet je door, dan zijn de lichamelijke afkickverschijnselen na drie tot vijf weken al sterk verminderd of zelfs verdwenen.

Dit zijn afkickverschijnselen waar je de eerste ‘ergste dagen’ na het stoppen met roken last van kunt krijgen:

  • Irritatie en humeurigheid
  • Onrust en slecht slapen
  • Neerslachtigheid
  • Concentratieproblemen
  • Meer eetlust
  • Gewichtstoename
  • Koude rillingen
  • Trillingen in handen en voeten
  • Hoofdpijn
  • Obstipatie

Stoppen met roken: wanneer is het voorbij?

Na drie tot vijf weken zijn de fysieke afkickverschijnselen al sterk verminderd of zelfs verdwenen. En kun je trots zeggen dat je nu écht gestopt bent met roken. Toch zal het nog een uitdaging worden om niet weer te beginnen.

Je mag dan fysiek niet meer verslaafd zijn aan roken (nicotine), je zult het regelmatig missen om een sigaret in je hand te hebben. Voordat je geestelijk niet meer verslaafd bent aan roken, duurt dan ook een stuk langer. Hoe lang het duurt voor je jezelf oprecht een ex-roker kunt noemen, verschilt per persoon.

Hulp bij stoppen met roken

Stoppen met roken is niet makkelijk. Maar heb je de ergste dagen van het stoppen met roken doorstaan, dan gaat het je lukken. Trubendorffer biedt zelf geen behandeling aan voor het stoppen met roken maar wij vinden het wel belangrijk om te informeren over de eerste dagen wanneer je bent gestopt met roken.

Gaat het roken meestal gepaard met het drinken van alcohol? Lees dan onze tips om te stoppen met drinken, daarmee heeft het stoppen met roken een veel grotere kans van slagen!

"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou
Wat zijn de ergste dagen bij stoppen met roken? | Trubendorffer (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated:

Views: 6386

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.